(P) 12 sfaturi pentru curăţarea jantelor de aliaj

Postat la 24 iunie 2022 30 afişări

(P) 12 sfaturi pentru curăţarea jantelor de aliaj

Jantele din aliaj sunt una dintre cele mai greu de păstrat curate părţi ale unei maşini. Motivul principal este praful de frână. Acesta lasă un reziduu negru inestetic pe jante din aliaj care, în cele mai multe cazuri, nu poate fi îndepărtat cu apă, detergent şi un burete. Curăţarea unor jante din aliaj necesită un efort mai mare - iată sfaturile noastre.

 

Înainte de a începe

  1. Curăţaţi-vă jantele când sunt reci, adică nu după ce tocmai aţi condus maşina.
  2. Pregătiţi-vă tot echipamentul. Veţi avea nevoie de o găleată cu apă şi perii. Dacă nu aveţi perii specializate pentru spălarea jantelor, puteţi folosi perii vechi de vopsea. Important este ca periile să fie moi. O pensulă mică vă va ajuta să ajungeţi în acele zone greu accesibile din anvelope. Poate fi util să lipiţi cu bandă adezivă părţile metalice ale vopselelor vechi pentru a preveni zgârierea jantelor sau a maşinii. În cele din urmă, veţi avea nevoie, de asemenea, de o găleată cu apă compusă cu şampon auto şi de un burete.
  3. De asemenea, veţi avea nevoie de un detergent specializat pentru jante din aliaj. Citiţi instrucţiunile, astfel încât să ştiţi cât timp trebuie să rămână pe roată odată aplicat. Trebuie să urmaţi întotdeauna instrucţiunile.

Spălarea jantei

  1. Spălaţi câte o roată pe rând, completând-o înainte de a trece la următoarea.
  2. Clătiţi jantele cu un jet puternic de apă din furtun pentru a îndepărta resturile libere şi praful de frână. Dacă lăsaţi acestea pe jantă, riscaţi să o zgâriaţi.
  3. Aplicaţi pe roată detergentul specializat pentru jante din aliaj, lăsându-l să acţioneze pentru perioada de timp recomandată.
  4. Folosiţi periile pentru a agita şi îndepărta praful de frână. Asiguraţi-vă că intraţi în toate crăpăturile şi în zonele greu accesibile.
  5. De obicei, cel mai bine este să începeţi cu zonele greu accesibile înainte de a trece la faţa jantei.
  6. După ce aţi terminat cu peria, trebuie să clătiţi cu furtunul de curăţare specializată pentru jante din aliaj de pe roată. Asiguraţi-vă că clătiţi bine.
  7. După ce roata este clătită, ar trebui să treceţi la găleata cu detergent auto. Folosiţi buretele pentru a spăla roata. Este bine să spălaţi şi anvelopa în această etapă.
  8. După ce aţi terminat cu buretele şi detergentul, trebuie să clătiţi din nou roata cu furtunul.
  9. Pentru cele mai bune rezultate, uscaţi aliajul înainte de a trece la următoarea roată.

Cât de des ar trebui să curăţaţi jantele din aliaj

Cu cât lăsaţi mai mult timp jantele fără să le curăţaţi, cu atât sunt mai greu de curăţat. Prin urmare, jantele dvs. de aliaj</a> ar trebui, prin urmare, să fie curăţate cât mai des posibil. În mod ideal, acest lucru ar trebui să fie o dată pe săptămână, dar acest lucru nu este fezabil pentru majoritatea oamenilor. Un bun ghid este să le curăţaţi de fiecare dată când vă curăţaţi maşina.

Procesul ar putea părea consumator de timp, dar dacă nu există mult praf de frână şi este o acumulare destul de nouă, acesta se va îndepărta rapid cu o perie şi un produs de curăţare specializat. Nu va adăuga mult mai mult timp la timpul de care aveţi nevoie pentru a vă curăţa maşina. În plus, jantele dvs. din aliaj vor arăta mult mai bine.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.