OTP Bank dă credite Noua Casă şi în 2021 cu o dobândă de aproximativ 3,7%

Autor: Claudia Medrega Postat la 09 aprilie 2021 92 afişări

OTP Bank România a anunţat că primeşte cereri de creditare pentru achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă, cu o dobândă variabilă de 3,67% (marja de dobândă de 2% Ă IRCC), dobânda anuală efectivă (DAE) ajungând la 3,73%.

OTP Bank dă credite Noua Casă şi în 2021 cu o dobândă de aproximativ 3,7%

OTP Bank România a anunţat că primeşte cereri de creditare pentru achiziţia de locuinţe prin Programul Noua Casă, cu o dobândă variabilă de 3,67% (marja de dobândă de 2% Ă IRCC), dobânda anuală efectivă (DAE) ajungând la 3,73%.

Pentru un credit acordat de OTP Bank în valoare de 221.000 lei, pentru o perioadă de 30 de ani, clientul va avea o dobândă variabilă de 3,67% (marja de dobândă de 2% Ă IRCC), o dobândă anuală efectivă (DAE) de 3,73%, iar rata lunară va fi de 1.013 lei (metoda de rambursare prin rate Ă dobândă egale). Costul total al creditului va fi de 143.852 lei, iar valoarea totală plătită ajunge la 364.852 lei, conform unui exemplu transmis de bancă.

La acestea se adaugă comisionul anual de gestiune FNGCIMM de 0,30%, calculat din valoarea garanţiei.

Pentru ediţia de anul acesta a programului Noua Casă Ministerul Finanţelor a alocat un plafon de garantare de 1,5 mld. lei.

„OTP Bank oferă credite pentru achiziţia de locuinţe prin programul Noua Casa, cu aceeaşi rată a dobânzii ca anul trecut, respectiv marja fixă de 2% la care se adaugă IRCC (Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor). Acest tip de credit nu are comision de analiză sau de administrare lunară a dosarului, singurul comision fiind cel de gestiune pentru garanţia acordată de stat, datorat către FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri). Acesta a fost redus la 0,3% în 2021 şi se aplică anual la valoarea garantată de către stat pentru creditul prin Programul Noua Casă”, a transmis banca.

În privinţa avansului necesar, pentru achiziţia unei locuinţe cu o valoare de până la 70.000 euro este nevoie de 5%, echivalent lei, iar pentru locuinţe cu valori între 70.001 şi 140.000 de euro, echivalent lei, avansul minim este de 15%.

„Suntem un partener tradiţional FNGCIMM şi un finanţator consecvent al programului Noua Casă, prin care un segment important al clienţilor poate achiziţiona locuinţe în condiţii de finanţare speciale, cu garanţii susţinute de stat. În 2021, după un an de pandemie şi de proiecte puse în aşteptare, este cu atât mai important să susţinem împlinirea acestor obiective ale clienţilor noştri, să asigurăm buna funcţionare a programului şi să distribuim rapid către beneficiari fondurile alocate”, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct OTP Bank România, divizia Retail.

Pentru clienţii care nu se încadrează în condiţiile Programului Noua Casă, OTP Bank propune instrumente de finanţare alternative, precum creditul ipotecar standard, pentru care se poate alege fie o dobândă variabilă pe toata durata creditului, fie o dobândă fixă pentru primii 5 ani, apoi variabilă. În cazul alegerii ratei de dobândă variabilă, acestea se încadrează între 4,49 % şi 5,79%, cu DAE între 4,62% si 6,07%. În cazul alegerii unei rate a dobânzii fixe pentru primii cinci ani, aceasta este între 5,19% şi 6,49%, cu DAE între 5,35% şi 6,81%. Pentru creditul ipotecar standard avansul minim este de 15%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.