Ostahie, Altex: Creditul cu buletinul a fost bun pentru economie şi trebuie reintrodus

Postat la 30 noiembrie 2012 46 afişări

Dan Ostahie, fondatorul Altex, cel mai mare retailer local de electro-IT, spune că deşi creditul cu buletinul a fost blamat de guvernatorul BNR şi de alte personalităţi din viata politică, el a avut un impact pozitiv asupra economiei.

"Din punctul de vedere al riscului, aceste credite au un risc mic şi foarte mic în contextul în care rata de default nu a depăsit 7%. " El mai spune că aces­tea au fost credite sănătoase pentru că au fost în lei, au avut o valoare medie de 1.500-1.700 de lei, iar clientul a venit din categoria buni-platnici, începând cu pensionarii şi continuând cu oamenii simpli, cu un job, care duc grija plăţii ratelor la bancă. "Creditul cu buletinul este un element de creditare sănătos, de care economia are nevoie.

Băncile încearcă să readucă în atenţie acest credit Creditele care au dus rata de neperformanţă sus au fost cele pentru orice, de vreo 30.000 de euro, pe vreo 30 de ani, pe care oamenii le luau pentru excursii."

Dan Ostahie este seful Altex

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ostahie,
altex,
credit,
buletin,
economie
/actualitate/ostahie-altex-creditul-cu-buletinul-a-fost-bun-pentru-economie-si-trebuie-reintrodus-10360491
10360491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.