Organizaţia pentru drepturile animalelor care eutanasiază peste 1.600 de căţei şi pisici. Bugetul anual este de 30 de milioane de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 martie 2013 86 afişări

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), una dintre cele mai cunoscute organizaţii pentru drepturile animalelor, pentru campaniile căreia s-au dezbrăcat o sumedenie de modele şi actriţe dintre cele mai cunoscute, a eutanasiat în jur de 90% dintre căţeii şi pisicile care au ajuns în adăposturile pe care le administrează în Statele Unite.

PETA are circa două milioane de membri şi luptă, cu un buget anual care depăşeşte 30 de milioane de dolari, pentru drepturile animalelor şi împotriva creşterii acestora pentru blană sau pentru hrană, a testelor clinice pe animale sau împotriva folosirii în activităţi de divertisment.

Anul trecut PETA a eutanasiat 1.647 de pisici şi câini ajunse în adăposturile sale din SUA şi a găsit adăpost pentru 19 animale, conform rapoartelor depuse la departamentul pentru agricultură din statul Virginia. 34 de căţei şi şapte pisici au fost prinse într-o categorie intitulată, misterios, "Diverse".

Statistica din 2012 nu este o noutate absolută pentru PETA, care a fost criticată permanent pentru politica de eutanasiere a animalelor; organizaţia Center for Consumer Freedom estimează că PETA a eutanasiat din 1998, anul înfiinţării, aproape 30.000 de animale. Justin Wilson, senior research rnalyst la CCF vorbeşte de ipocrizia de care dă dovadă organizaţia, de faptul că PETA pare mai degrabă atrasă de publicitate decât de ideea dea ţine animalele în viaţă. "Este culmea ipocriziei să demonstrezi pentru drepturile porcilor, în timp ce tu ucizi zeci de mii de animale de casă. Poate că administraţia din Virgina ar trebui să clasifice adăposturile PETA drept abatoare, ceea ce sunt, de fapt", spune Wilson.

Un purtător de cuvânt al PETA a declarat pentru MailOnline că organizaţia nu are altă alternativă în afara eutanasierii. "Animalele pe care le preluăm sunt respinse de societate, agresive, pe moarte, prea în vârstă sau de neadoptat".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/organizatia-pentru-drepturile-animalelor-care-eutanasiaza-peste-1-600-de-catei-si-pisici-bugetul-anual-este-de-30-de-milioane-de-dolari-10681400
10681400
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.