Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează: Statele Unite ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 martie 2020 191 afişări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează: Statele Unite ar putea deveni următorul epicentru al pandemiei

Preşedintele Donald Trump continuă să minimizeze pericolele pandemiei COVID-19, însă experţii din sănătate avertizează că SUA ar putea deveni noul epicentru al pandemiei – întrucât astăzi epicentrul este în Europa.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat marţi că văd „o accelerare masivă” a infecţiilor cu coronavirus în SUA şi a atras atenţia că America are potenţialul de a deveni noul epicentru al crizei globale, potrivit Washington Post.

În ceea ce priveşte criza economică generată de pandemie, Washington-ul este în impas momentan, întrucât pachetul de 2.000 mliarde dolari care ar trebui să salveze economia este blocat în Congres, unde Republicanii şi Democraţii nu pot pica de acord. Negocierile continuă marţi, iar deal-ul ar trebui anunţat până la finalul zilei.

În SUA au fost confirmate peste 46.000 de cazuri de coronavirus, deşi experţii consideră că cifrele reale sunt mult mai mari. Luni, SUA a înregistrat pentru prima dată 100 de decese într-o singură zi.

Numărul total de decese se ridică marţi la 582 de persoane, în timp ce numărul celor vindecaţi se ridică la 295.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.