Organizaţia contabililor: Vârful crizei financiare nu a ajuns încă în România, ci va fi în 2012

Postat la 13 octombrie 2011 10 afişări

Nivelul maxim al crizei financiare şi economice nu a ajuns încă în România, vârful urmând să fie înregistrat în 2012, însă este bine că ştim acest lucru înainte, iar firmele au posi­bilitatea să se re­orienteze şi să-şi re­gândească afacerile, con­sideră An­dreia Stan­­ciu, di­rector ACCA (organi­zaţia mondială a con­tabililor profe­sionişti) Europa de Sud-Est.

"Nu fac previziuni. Studiile organizaţiilor abilitate arată că sunt foarte multe aşteptări ca situaţia globală să devină din ce în ce mai dificilă în 2012-2013. Cred că vârful crizei încă nu a ajuns la noi, ci va fi în 2012. Suntem prudenţi şi este bine că putem şti acest lucru dinainte şi că firmele au posibilitatea să-şi regândească afacerile, să se reorganizeze ca eficienţă a costurilor şi ca nivel de servicii. Putem vedea şi partea plină a paharului - este cu siguranţă loc pentru inovare şi pentru întreprinzători curajoşi", a declarat Stanciu la o conferinţă pe tema IMM-urilor organizată de ACCA Ea anticipează că vor continua, cu siguranţă, falimentele, având în vedere că firmele nu mai fac profituri din cauza scăderii cererii, dar vorbitorii din cadrul eveni­men­tului atât din sectorul public, cât şi privat, nu s-au concentrat atât pe statisticile negative, cât pe facilităţile oferite în prezent IMM-urilor şi pe modalităţile de îm­bunătăţire a activită­ţilor în acest sector.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
contabili,
criza,
varf,
financiar
/actualitate/organizatia-contabililor-varful-crizei-financiare-nu-a-ajuns-inca-in-romania-ci-va-fi-in-2012-8861315
8861315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.