Ordonatorii de credite pot face angajamente doar după plata restanţelor

Postat la 19 martie 2013 30 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o lege potrivit căreia ordonatorii de credite vor putea face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după stingerea plăţilor restante înregistrate la finele anului anterior, respectiv a arieratelor din execuţia anului curent.

Ordonatorii de credite pot face angajamente doar după plata restanţelor

 Ordonanţa de urgenţă 47/2012 potrivit căreia ordonatorii de credite au obligaţia ca în execuţia bugetelor să asigure achitarea plăţilor restante a fost adoptată, marţi, cu cu 225 voturi "pentru, 53 "împotrivă" şi 3 abţineri de către Camera Deputaţilor, for decizional.

Potrivit Ordonanţei, ordonatorii de credite vor putea face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după stingerea plăţilor restante înregistrate la finele anului anterior, respectiv a arieratelor din execuţia anului curent, cu excepţia celor provenite din neacordarea sumelor cuvenite conform contractelor de finanţare a proiectelor derulate prin programe naţionale.

Se pot încheia noi angajamente legale pentru proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile, se arată în actul normativ.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ordonatorii-de-credite-pot-face-angajamente-doar-dupa-plata-restantelor-10677312
10677312
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.