Ordonanţa ieftinirilor: ce produse sunt mai ieftine de astăzi. Amenzi uriaşe pentru cei ce nu respectă legea

Postat la 31 iulie 2023 311 afişări

Ordonanţa ieftinirilor: ce produse sunt mai ieftine de astăzi. Amenzi uriaşe pentru cei ce nu respectă legea

Ordonanţa ieftinirilor, cea care reglementează faptul că anumite produse sunt mai ieftine, a intrat în vigoare în România.

Unele produse trebuie să fie mai ieftine de astăzi, în România, după ce a intrat în vigoare ordonanţa de urgenţă a guvernului prin care se limitează adaosurile comerciale la 14 alimente de bază.

Scopul măsurii este acela de a reduce preţurile la cele mai solicitate tipuri de pâine, lactate, carne, ouă, ulei sau legume şi fructe.

Potrivit agenţiei Rador, procesatorilor, distribuitorilor şi vânzătorilor li se impune un adaos maxim de 25% şi, respectiv, 20%. Regulile sunt valabile timp de trei luni, perioadă în care autorităţile au precizat că vor analiza periodic efectele acestei măsuri, astfel încât să nu existe riscul ca produsele de bază să nu se găsească în magazine şi pentru a se asigura că ieftinirile chiar se vor produce.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenzi,
ieftin,
ieftiniri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.