Orban: soluţia crizei este la Iohannis, un tête-à-tête de 15 minute, nu ştiu de ce nu o face

Autor: Petru Mazilu Postat la 15 septembrie 2021 30 afişări

Orban: soluţia crizei este la Iohannis, un tête-à-tête de 15 minute, nu ştiu de ce nu o face

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că preşedintele României, Klaus Iohannis, poate rezolva imediat criza politică de la Bucureşti. Este nevoie de un un tête-à-tête cu cei implicaţi, nu ştiu de ce nu o face, spune Orban.

Liderul PNL a declarat miercuri că preşedintele României, Klaus Iohannis, poate rezolva criza politică în doar 15 minute.

„Preşedintele poate rezolva criza... un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicaţi”, a explicat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a mai spus că se află într-o comunicare constituţională permanentă cu preşedintele României şi că şeful statului ar putea să-i convingă pe liberalii din tabăra Cîţu să refacă alianţa de guvernare

„Sunt convins că preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving... Nu ştiu de ce nu o face... Este atributul constituţional al preşedintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se doreşte”, a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a spus din nou care sunt opţiunile politice în acest moment, potrivit propriei viziuni.

„Refacerea coaliţiei, este foarte simplu. Partidul USR PLUS a exprimat o condiţie peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluţii pentru România: refacem coaliţia, facem un blat politic cu PSD, aşa cum se pare că se întâmplă şi eu sunt total împotrivă, sau opoziţia. Singura soluţie corectă este refacerea coaliţiei”, a precizat preşedintele PNL.

USR PLUS şi-a retras miniştrii din Guvern solicitând demisia premierului Florin Cîţu. Liberalii din tabăra Cîţu îl susţin pe premier, iar reprezentanţii USR PLUS şi AUR au depus o moţiune de cenzură pentru înlăturarea Guvernului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ludovic orban,
klaus iohannis,
criză

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.