Orban: Recomandarea mea către cetăţeni e să nu ţină cont de deciziile CCR

Autor: Andreea Tobias Postat la 04 iulie 2020 83 afişări

Orban: Recomandarea mea către cetăţeni e să nu ţină cont de deciziile CCR

Premierul Ludovic Orban recomandă oamenilor să nu ţină cont de decizia CCR privind neconstituţionalitatea unor măsuri din epidemie, ci să acţioneze responsabil. „CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte măsurile de apărare a sănătăţii şi vieţii cetăţenilor”, a spus Orban. 

„CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte eforturile noastre pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Între starea de urgenţă şi de alertă a anulat amenzile şi a interzis autorităţilor să dea amenzi în baza actelor normative care fuseseră în vigoare”, a declarat premierul într-un interviu la Digi24.

Orban a recomandat cetăţenilor să respecte reglementările pentru a se proteja pe sine şi pe ceilalţi. Cei care au fost în zone cu risc maxim sau în contact cu persoane infectate trebuie să stea în izolare.

„E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetăţeni să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, să acţioneze responsabil, ca până acum şi chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde şi de Parlament", a afirmat premierul.

În momentul în care moderatorul l-a întrebat dacă a vrut să spună ca oamenii să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, premierul a răspuns: „Să ţină cont de regulile normale şi fireşti în astfel de situaţii".

.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
ccr,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.