Orban: Rata de absorbţie pe coeziune ar putea ajunge la 15% până la sfârşitul anului

Postat la 20 decembrie 2012 20 afişări

Ministrul afacerilor europene Leonard Orban a declarat miercuri că rata de absorbţie pe coeziune, raportată la cererile de rambursare transmise de partea română Bruxelles-ului, este de 12,6% şi ar putea ajunge în jur de 15% până la sfârşitul anului.

"Ieri seară am aflat că va fi în măsură Comisia Europeană să transmită sume din cererile de rambursare transmise pe programul Mediu şi axa 2 din Programul Operaţional Regional, sume care vor intra la buget şi procentul de absorbţie va creşte", a declarat ministrul în conferinţa de presă de prezentare a mandatului său. El a spus că nu ştie dacă se vor mai putea realiza până la sfârşitului anului de către Comisia Europeană plăţile aferente cererilor de rambursare transmise pentru POSDRU. "Va mai fi o misiune de audit la sfârşit de ianuarie, început de februarie, şi dacă se va solda cu rezultate pozitive, programul va fi complet deblocat", a afirmat Orban.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri europene,
orban,
coeziune,
absorbtie
/actualitate/orban-rata-de-absorbtie-pe-coeziune-ar-putea-ajunge-la-15-pana-la-sfarsitul-anului-10404138
10404138
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.