Orban, mesaj pentru Barna: Demiterea unui ministru se face la propunerea premierului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 24 februarie 2021 36 afişări

Liderul PNL spune că demiterea unui ministru se face la propunerea premierului prin decizia preşedintelui, după ce Dan Barna a afirmat că fiecare partid din coaliţia de guvernare îşi evaluează propriii miniştri iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premier.

Orban, mesaj pentru Barna: Demiterea unui ministru se face la propunerea premierului

„Dacă vă interesează acest subiect, citiţi Constituţia. Ştiţi foarte bine care e procedura. Procedura spune că mandatul unui ministru încetează prin demisie, prin, Doamne fereşte!, deces sau prin demitere. Demiterea se face la propunerea premierului, prin decizia preşedintelui. Noi ne dorim ca fiecare ministru să aibă performanţă, să nu fie necesară remanierea niciunui ministru”, a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Vicepremierul Dan Barna a spus, la Digi24, că fiecare partid din coaliţia de guvernare îşi evaluează propriii miniştri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîţu fără acordul USR-PLUS.

„Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar acest lucru presupune remanierea întregii coaliţii. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliţiei, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculaţii, glume”, a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Premierul Florin Cîţu a declarat, săptămâna trecută, că o primă evaluare a miniştrilor va fi făcută în vară de către „singurul premier”, iar dacă execuţia bugetară este „foarte proastă” atunci „s-ar putea să avem nevoie de un alt expert”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
remaniere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.