Oraşul din România model în gestionarea crizei COVID 19. Niciun cadru medical nu s-a îmbolnăvit. Se aplică o metodă importată din Israel

Autor: Mediafax Postat la 14 aprilie 2020 88129 afişări

Oraşul din România model în gestionarea crizei COVID 19. Niciun cadru medical nu s-a îmbolnăvit. Se aplică o metodă importată din Israel

♦ În judeţul Bihor sunt 176 de persoane infectate cu COVID 19, informează Mediafax.ro

♦ Spitalul COVID 19 din Oradea este unul cu 450 de paturi, 25 dintre ele de ATI, cu toate dotările şi bloc operator

♦ Autorităţile din Oradea au importat din China 170 de paleţi de materiale sanitare

Oraşul Oradea a fost dat de multe ori drept exemplu ca cel mai sigur oraş, cu rata de absorbţii de fonduri europene mare, cu oameni veseli şi administrare bună.Particularitatea oraşului în lupta cu COVID-19 este că e situat la graniţă. Sute de oameni tranzitează judeţul zilnic şi tot sute ajung în carantină instituţionalizată. Sunt peste 1.500 de oameni în caranintă azi pe raza judeţului.

“Forţele de ordine, jandarmeria, poliţia escortează zilnic convoaie de zeci de maşini cu cei care intră în ţară pe la vama Borş. Tot ei sunt cei care păzesc centrele de carantină pentru a se asigura că oamenii respectă carantina.

Au făcut eforturi supra omeneşti în această perioadă”, a declarat primarul oraşului Ilie Bolojan. 

Citiţi articolul integral pe MEDIAFAX.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
aplicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.