Cum distrug giganţii lumii în timpul pandemiei de COVID-19 milioane de locuri de muncă din ţările sărace care le asigurau până acum toată producţia

Autor: Andra Stroe Postat la 14 aprilie 2020 905 afişări

Cum distrug giganţii lumii în timpul pandemiei de COVID-19 milioane de locuri de muncă din ţările sărace care le asigurau până acum toată producţia

Muncitorii fabricilor de textile din ţările cu salarii mici ar putea fi grav afectaţi de criza COVID-19: în Bangladesh, nu mai puţin de şase miliarde de euro din export şi câteva milioane de locuri de muncă în industria textilă ar putea fi pierdute din cauza anulărilor masive de comenzi venite din partea marilor lanţuri de retail vestimentar.

Încă de la sfârşitul lunii martie, Primark a anulat zeci de comenzi şi a sfătuit furnizorii din Asia de Sud-Est să înceteze producţia. H&M, Mango şi Zara se numără, de asemenea, printre retailerii care şi-au suspendat comenzile, în ciuda faptului că unele linii erau deja în producţie. C&A a indicat chiar că nu mai intenţionează să plătească pentru comenzile care au fost deja produse, scriu cei de la RetailGazette.

În urma criticilor din partea Human Rights Watch şi a altor organizaţii, Primark şi H&M au răspuns că se vor asigura de faptul că muncitorii afectaţi de anulări vor fi în continuare plătiţi. H&M, principalul destinatar al articolelor de îmbrăcăminte fabricate în Bangladesh, a declarat pentru RetailGazette că este în discuţii cu furnizorii pentru a găsi o soluţie. Gigantul de modă suedez spune că este conştient de situaţia extrem de vulnerabilă a furnizorilor şi angajaţilor.

Cu toate acestea, peste două milioane de muncitori din Bangladesh au fost deja afectaţi de închiderea fabricilor din cauza crizei COVID-19. Potrivit reprezentanţilor de la sinducatele locale, majoritatea angajaţilor au fost concediaţi temporar sau au primit concediu plătit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comenzi,
bangladesh,
muncitori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.