Oraşul din România în care chiria este 58 de lei pe lună! Cine sunt fericiţii chiriaşi şi de ce plătesc suma ridicolă

Postat la 07 septembrie 2023 390 afişări

Oraşul din România în care chiria este 58 de lei pe lună! Cine sunt fericiţii chiriaşi şi de ce plătesc suma ridicolă

Există un oraş în România în care chiria este 58 de lei pe lună. Pare de necrezut, dar atât plătesc mai mulţi angajaţi ai Consiliului Judeţean Timiş, care beneficiază de locuinţe de serviciu.

Respectivele apartamente sunt într-un bloc construit în apropierea Spitalului Judeţean din Timişoara.

Ce prevede legislaţia

Legislaţia din România permite acordarea de locuinţe de serviciu funcţionarilor publici şi angajaţilor instituţiilor publice centrale sau locale, dar nu toţi beneficiază de acest ajutor. Sunt vizaţi cei care nu deţin o locuinţă în oraşul în care lucrează.

În cazul acestor persoane, chiriile cerute sunt ridicole.

De exemplu, la CJ Timiş, opt angajaţi au locuinţe de serviciu aflate într-un bloc din apropierea Spitalului Judeţean.

Casele sunt deţinute de Consiliul Judeţean, iar chiriile plătite de angajaţii instituţiei care stau acolo sunt ridicol de mici, între 58 şi 120 de lei pe lună, potrivit tion.ro.

Locuinţele de serviciu pe care aceştia le-au primit în baza unui punctaj constau în apartamente cu o cameră, respectiv cu două, cu suprafeţe cuprinse între 25 mp şi 50 mp.

„Locuinţele de serviciu sunt apartamente cu o cameră (cu suprafaţa de 25,33 mp), respectiv cu două camere (cu suprafeţe de 44,83 mp, 49,27 mp şi 50,69 mp).

Valoarea chiriei lunare, stabilită pentru anului 2023, este între 57,59 lei şi 60,63 lei pentru apartamentele cu o cameră, respectiv între 105,82 lei şi 119,67 lei pentru apartamentele cu două camere”, au informat reprezentanţii administraţiei judeţene.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chiriasi,
chirie,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.