Oraşul din România care oferă teren gratuit tinerilor care vor să îşi ridice casă. Ce condiţii trebuie să îndepliniţi

Postat la 18 noiembrie 2016 415 afişări

Oraşul din România care oferă teren gratuit tinerilor care vor să îşi ridice casă. Ce condiţii trebuie să îndepliniţi

Primaria va pune la dispozitie tinerilor peste 100 de parcele de teren pe care acestia sa isi ridice propria casa, conform unui anunt facut de primarul Nicolae Robu la inceputul acestei luni. Cei care vor depune dosarele pentru a intra in posesia unui teren trebuie insa sa indeplineasca si cateva conditii.

Primaria pregateste 128 de parcele  de aproximativ 300 de metri patrati fiecare, iar acestea vor fi puse la dispozitia celor care vor sa isi construiasca o casa.

Pentru a primi acel teren, tinerii trebuie sa aiba sub 35 de ani, si conform unei hotarari de Consiliu Local, sa aiba in contul personal, al sotului, sotiei sau parintilor suma de 10.000 de euro.

De asemenea, tinerii care vor primi o parcela vor avea la dispozitie 3 luni pentru a-si imprejmui proprietatea, iar in termen de un an de la preluarea terenului sa inceapa construirea locuintei. Daca dupa 5 ani de la preluarea terenului casa nu este construita, proprietarului i se retrage dreptul de folosinta gratuita.

Consilierii locali au stabilit si o serie de criterii prin care sa se faca departajarea celor care isi doresc o parcela de pamant, iar printre acestea se afla vechimea cererii solicitantului, data stabilirii domiciliului in Timisoara, conditiile de locuit sau numarul de copii minori ai solicitantului. Printre criterii se aflau si starea civila, in cazul careia cei casatoriti aveau sanse mai mari sa primeasca un teren, sau nivelul de pregatire, insa acestea doua au fost eliminate.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.