Oraşele unde ai peste şase săptămâni de concediu pe an, fără a socoti sărbătorile naţionale

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 03 decembrie 2015 768 afişări

Oamenii care pleacă pentru a munci în străinătate nu fac altceva, de multe ori, decât să schimbe un birou de lemn cu un altul, indiferent cât de exotică sau specială ar fi noua adresă. Potrivit unui studiu recent realizat de UBS, există însă mai multe oraşe în lume care oferă în jur de 30 de zile libere pe an, adică şase săptămâni de concediu, fără a pune la socoteală zilele libere oferite de stat.

Oferta e mai mult decât generoasă dacă o comparăm cu cele din Bangkok, Beijing sau Los Angeles, unde numărul zilelor libere variază între 10 şi 14 pe an. Cei de la BBC au realizat o listă a oraşelor cu cel mai "lejer" program de muncă.

Sao Paulo, Brazilia - locuitorii s-au grăbit să-l numească un oraş al dependenţilor de muncă, chiar dacă guvernul impune ca fiecare angajator să ofere 31 de zile libere în fiecare an. Cu toate acestea, singurii angajaţi care beneficiază de această ofertă sunt bugetarii sau angajaţii din comerţ.

"Oamenii de afaceri sau cei care lucrează în domeniul artistic nu îşi pot permite 30 de zile libere, pentru că afacerile s-ar prăbuşi", explică Julienne Gananian, locuitor din Sao Paulo.


Roma, Italia - Numărul mediu de zile libere oferite în Roma este de 32, însă condiţiile economice actuale, precum rata şomajului de 12,5%, îi forţează pe italieni să rămână mai mult la birou.

"Piaţa are foarte multe limitări în acest moment", povesteşte Maria Pasquale, care s-a mutat din Melbourne la Roma în urmă cu patru ani. "Cei care au o slujbă bună evită concediile lungi pentru a nu-şi pune în pericol locul de muncă."


Lima, Peru - profitând de un număr mediu de 31 de zile libere, rezidenţii din capitala statului Peru au suficiente locuri în care îşi pot petrece vacanţele: munte, mare, păduri tropicale şi plaje de vis sunt doar la câteva ore distanţă.


Moscova, Rusia - cu cele 31 de zile libere oferite anual, unii locuitori pleacă şi de trei ori în vacanţă în timpul unui an.

"O vacanţă în timpul verii, una în ianuarie şi ultima în timpul primăverii", spune David Lashki, care locuieşte în Moscova de 10 ani. Cele mai populare destinaţii par a fi cele de pe ţărmul Mării Negre.


Manama, Bahrain - Cu 34 de zile libere anual, Manama se află în fruntea listei alcătuite de UBS; pe lângă acestea, locuitorii se bucură şi de cele aproape 20 de sărbători naţionale. Cei mai mulţi angajaţi pleacă în concediu vara, atunci câmd temperaturile depăşesc în mod uzual 40 de grade Celsius.

"Cele mai populare destinaţii sunt Asia şi Europa, cu precădere Turcia, Georgia şi Armenia", explică Amal Dashti, cetăţean al Bahrainului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/orasele-unde-ai-peste-sase-saptamani-de-concediu-pe-an-fara-a-socoti-sarbatorile-nationale-14906153
14906153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.