Oraşele americane afectate de marea demisie în masă majorează salariile chiar sub ameninţarea recesiunii

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 03 iulie 2022 189 afişări

Sectorul public încearcă să con­cureze cu angajatorii, menţinându-şi în acelaşi timp finanţele stabile pentru nesiguranţa viitoare, scrie Bloomberg.

Oraşele americane afectate de marea demisie în masă majorează salariile chiar sub ameninţarea recesiunii

Sectorul public încearcă să con­cureze cu angajatorii, menţinându-şi în acelaşi timp finanţele stabile pentru nesiguranţa viitoare, scrie Bloomberg.

Oraşele americane majorează salariile şi oferă stimulente pentru a atrage şi reţine angajaţi pe fondul creşterii inflaţiei, chiar în condiţiile adâncirii riscului de recesiune. Ofi­cia­lii de stat şi locali se luptă să-şi consolideze echipele decimate de pandemie şi marea demisie în masă.

„Au cu adevărat nevoie să an­ga­jeze pentru a-şi continua operaţiu­nile, dar trebuie să fie precauţi pentru a se asigura că pot suporta orice slujbe pe care le adaugă“, arată Emily Mandel, economist Moody’s Analytics.

Inflaţia e la un maxim pe patru ani, iar pe fondul majorărilor de do­bânzi anunţate de Fed pentru stăvi­lirea creşterii preţurilor există trei din patru şanse ca SUA să intre în re­cesiune până la începutul anului 2024.

În timpul pandemiei, administra­ţia Biden a oferit fonduri de 350 mili­arde dolari oraşelor, comitatelor şi statelor pentru a-şi stabiliza finan­ţele. Unele oraşe au folosit banii pentru retenţia angajaţilor, însă o nouă rundă de finanţare este puţin probabilă.

Numărul locurilor vacante se situează aproape de niveluri record în cazul guvernelor de stat şi locale. Acestea au pierdut aproximativ 634.000 angajaţi faţă de februarie 2020.

Potrivit directorilor HR din sectorul public, angajaţii eligibili îşi accelerează planurile de pensionare. Aceasta este o problemă deosebit de acută având în vedere că angajaţii din sectorul public sunt în medie cu trei, până la cinci ani mai în vârstă decât cei din sectorul privat.

În trecut, planurile de pensii atrăgeau oamenii în sectorul public. Însă de-a lungul anilor, atractivitatea unor astfel de beneficii a scăzut pentru că multe localităţi şi-au restrâns planurile pentru controlul costurilor.

Angajatorii privaţi dispun de resursele necesare pentru a devansa sectorul public la capitolul salarii. Şi totuşi, guvernele de stat şi locale încearcă să devină mai competitive la acest capitol.

Între timp, unele guverne propun stimulente, iar multe municipalităţi analizează îndeaproape cum îşi definesc posturile în cadrul diverselor departamente, ceea ce ar putea duce la salarii mai mari pentru unele.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
americane,
demisie,
recesiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.