Orange lanseaza magazinul de aplicatii App Shop

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 22 decembrie 2010 28 afişări

Operatorul de telecomunicatii Orange Romania a lansat magazinul de aplicatii pentru mobile App Shop, disponibil pentru mai multe tipuri de telefoane mobile.

Orange App Shop poate fi accesat doar de clientii operatorului, iar pana la sfarsitul acestui an va fi disponibil pentru zece modele de telefoane mobile cu sistem de operare Android, Java sau Symbian, urmand ca numarul sa fie extins in prima parte din 2011.

Magazinul de aplicatii poate fi descarcat gratuit din portalul Orange pe mobil si ofera acces la aplicatii, jocuri, tonuri de apel si wallpaper-e. Continutul descarcat este tarifat direct pe factura de telefonie sau din creditul cartelelor preplatite.

Orange intentioneaza sa lanseze si aplicatii proprii, precum Orange film si TV Live, deja implementate pentru iPhone, sau Contul tau Orange si, totodata, sa colaboreze cu dezvoltatorii locali de aplicatii. La nivelul grupului Orange France Telecom, urmatoarea etapa din strategia de dezvoltare consta in lansarea programului Orange Partner Connect prin intermediul caruia dezvoltatorii isi pot inscrie foarte usor aplicatiile in Orange App Shop si le pot comercializa pentru toti clientii grupului. Mai mult, operatorul planifica parteneriate si cu alte magazine, precum Ovi Store de la Nokia sau Windows Marketplace for Mobile de la Microsoft.

"Vrem sa ne pozitionam ca un jucator important in domeniul aplicatiilor, un domeniu ce estimam ca va deveni rapid mass market. Nu ne propunem sa intram in concurenta cu celelalte magazine de acest gen, ci sa optimizam accesul la aplicatii: disponibilitate pentru majoritatea tipurilor de smartphone-uri, modalitati de plata simple si continut relevant." a declarat Julien Ducarroz, directorul comercial al Orange Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Orange,
magazin,
aplicatii,
App Shop
/actualitate/orange-lanseaza-magazinul-de-aplicatii-app-shop-7839816
7839816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.