Orange lansează alături de Google un proiect ambiţios care îşi propune să dezvolte o infrastructură de cablu de 6.600 de km care să lege Franţa de Statele Unite

Autor: Alex Ciutacu Postat la 12 octombrie 2018 247 afişări

Orange lansează alături de Google un proiect ambiţios care îşi propune să dezvolte o infrastructură de cablu de 6.600 de km care să lege Franţa de Statele Unite

Orange şi Google au încheiat un parteneriat prin care se angajează să dezvolte împreună proiectul Dunant – care îşi propune să lege prin infrastructură submarină de cablu Franţa de Statele Unite, potrivit unui anunţ lansat de operatorul francez astăzi, citat de CNBC.

Anunţat de Google în luna iulie, proiectul Dunant va fi primul proiect submarin nou între SUA şi Franţa din ultimii 15 ani şi serveşte ca răspuns la cererea din ce în ce mai mare de dincolo de Atlantic.

„Mulţumită acestui parteneriat, Orange va fi într-o poziţie mai puternică pentru a susţine noii clienţi şi clienţii enterprise din Europa şi America”, transmite compania în cadrul unei declaraţii.

Reţeaua de 6.600 de km de cablu ar trebui să intre în linie dreaptă în 2020 iar Orange anunţă că va construi şi opera staţiile de coastă şi va furniza legăturile de la sol.

Proiectul Dunant se încadrează într-un plan masiv de infrastructură de cablu pe care îl dezvoltă Google. În acest plan se încadrează şi proiectul Curie, prima reţea de cablu intercontinentală privată, care conectează Chile de Los Angeles.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infrastructura,
proiect,
cablu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.