Laureaţi pentru o dezvoltare economică sustenabilă

Autor: Ioana Matei Postat la 15 octombrie 2018 86 afişări

Cercetătorii american William D. Nordhaus şi Paul M. Romer au primit premiul Nobel pentru economie pe 2018 pentru cercetările lor în domenii care implică dezvoltarea sustenabilă pe termen lung în economia globală şi bunăstarea populaţiei la nivel mondial, potrivit comitetului care a decernat distincţia.

Laureaţi pentru o dezvoltare economică sustenabilă

William Nordhaus, profesor la Universitatea Yale, a arătat în studiile sale modul în care activitatea economică interacţionează cu chimia şi fizica de bază pentru a produce schimbări climatice, fiind prima persoană care a creat un model care descrie modul în care economia şi clima se influenţează între ele. 

Paul Romer, fost vicepreşedinte senior al Băncii Mondiale, a demonstrat modul în care acumularea de idei susţine dezvoltarea economică pe termen lung.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.