Optimismul extern trage în sus şi bursa de la Bucureşti. Acţiunile FP au închis peste 0,6 lei

Autor: Stefan Musgociu Postat la 06 martie 2013 51 afişări

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 0,31% (indicele BET-C), iar acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au reuşit să încheie ziua peste pragul psihologic de 0,6 lei/titlu pentru prima dată în ultimele 12 luni.

Evoluţia bursei de la Bucureşti a fost în ton cu evoluţiile de pe pieţele externe. În SUA, indicele Dow Jones Industrial Average, care urmăreşte cele mai importante 30 de companii americane, a atins un nou maxim istoric, depăşind precedentul record stabilit în octombrie 2007. Bursele europene au avut creşteri de 1-2%, iar indicele german DAX este de asemenea aproape de maximul istoric. Pe bursa de la Bucureşti, indicele BET este abia la jumătate din valoarea maximă atinsă în iulie 2007. În ultima săptămână, activitatea pe bursa locală a crescut, iar unele acţiuni au înregistrat creşteri semnificative. "În piaţă intră bani care urmăresc câştigul din dividende. Randamentul bun al dividendelor a determinat şi această creştere a volumelor şi a preţurilor", a declarat directorul general al BT Securities Rareş Nilaş. Acţiunile Fondului Proprietatea au urcat în primele două ore la pragul psihologic de 0,6 lei/titlu, iar după ora 12:00 au depăşit pentru câteva momente acest nivel, urcând la 0,601 lei.

Stiri non-stop pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/optimismul-extern-trage-in-sus-si-bursa-de-la-bucuresti-actiunile-fp-au-inchis-peste-0-6-lei-10643314
10643314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.