Opt milioane de angajaţi din Franţa au intrat în şomaj parţial din cauza crizei coronavirusului

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 aprilie 2020 43 afişări

Opt milioane de angajaţi din Franţa au intrat în şomaj parţial din cauza crizei coronavirusului

Peste 700.000 de companii din Franţa au solicitat şomaj pe termen scurt pentru circa opt milioane de angajaţi, în contextul crizei generate de epidemia de coronavirus, anunţă ministrul francez al Muncii, Muriel Pénicaud, conform cotidianului Le Figaro.

În ultima săptămână au fost depuse trei milioane de solicitări pentru şomaj tehnic.

"În acest moment, opt milioane de salariaţi şi peste 700.000 de companii beneficiază de şomaj parţial. Cifra reprezintă mai mult de o treime din salariaţii din sectorul privat", afirmă Muriel Pénicaud.

Sistemul de şomaj parţial instituit de Administraţia din Franţa în contextul crizei generate de epidemia de coronavirus le permite angajaţilor să fie plătiţi la nivelul de 70% din salariul brut şi 84% din salariul net.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
criză,
şomaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.