Opozitia se pregateste pentru un nou atac la Curte: de ce e neconstitutionala noua taxa

Postat la 28 iunie 2010 11 afişări

Modificarea Codului Fiscal prin ordonanta de urgenta pentru majorarea TVA este puternic contestata de social-democrati si liberali, ambele partide urmand sa discute astazi daca vor ataca la Curtea Constitutionala decizia Guvernului.

Opozitia sustine ca noul Cod Fiscal, care va majora TVA la 24 la suta, nu poate fi modificat printr-o ordonanta de urgenta, asa cum vrea Guvernul, ci printr-o lege si ca, oricum, modificarile operate nu pot intra in vigoare mai devreme de sase luni (deci nu la 1 iulie 2010, ci, cel mai devreme, la 1 ianuarie 2011). Suficiente motive pentru PNL si PSD sa conteste decizia la Curtea Constitutionala. Problema e ca ordonata nu poate fi contestata decat dupa ce ajunge la Parlament, or, puterea poate incerca tergiversarea adoptarii ei de catre Legislativ.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opozitie,
Curte,
constitutional,
taxa,
contestatie
/actualitate/opozitia-se-pregateste-pentru-un-nou-atac-la-curte-de-ce-e-neconstitutionala-noua-taxa-6453423
6453423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.