Opinie Dan Armeanu: Aveţi toată puterea să schimbaţi ceva

Postat la 17 decembrie 2012 56 afişări

Recentele alegeri au condus la instalarea unei forţe politice cu o largă majoritate în Parlament, care are toată puterea de a schimba ceva în economie şi nu numai.

Alegerile nu au fost câştigate de o anu­mită ideologie politică, de un anumit pro­gram de guvernare, de o anumită cam­panie electorală, de calitatea oame­nilor politici sau de anumite promisiuni electorale, ci de criza economică şi măsurile dure de austeritate luate până acum. Criza economică nu a iertat pe nimeni, de la politicieni la oameni de rând, de la cei cu venituri mari la cei cu venituri reduse, de la marile companii la micii întreprinzători, de la bănci la debitori, toţi au avut de suferit mai mult sau mai puţin. După patru ani de criză în care au crescut cele mai importante impozite, datoria publică s-a dublat, veniturile au scăzut semnificativ, circuitele econo­mice s-au deteriorat, iar dezechilibrele structurale s-au accentuat, speranţele şi aştep­tările sunt foarte mari, iar câşti­gătorii sunt condamnaţi să reuşească dacă vor să supravieţuiască din punct de vedere politic.

Ce ar trebui să facă actuala forţă politică pentru a schimba ceva?

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinie,
dan armeanu,
zf,
putere,
parlament
/actualitate/opinie-dan-armeanu-aveti-toata-puterea-sa-schimbati-ceva-10396771
10396771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.