Operatorul reţelei de energie din Olanda avertizează că o iarnă foarte geroasă ar lăsa Europa pe întuneric

Postat la 14 decembrie 2012 53 afişări

Stabilitatea reţelei de electricitate a Europei va fi pusă la încercare în această iarnă, când un val spontan de ger ar crea o situaţie "critică", a avertizat directorul uneia dintre cele mai mari companii de transmisie din Uniunea Europeană.

"Suntem în aceeaşi situaţie ca iarna trecută. Va deveni critică? Să recunoaştem, totul depinde de vreme", a declarat Ben Voorhorst, directorul de operaţiuni al TenneT, administratorul reţelei naţionale de electricitate din Olanda, pentru EurActiv. TenneT este de asemenea unul dintre cei patru operatori ai reţelei din Germania. În luna februarie a acestui an, Germania a fost la un pas să rămână pe întuneric, după ce surplusul de energie disponibil reţelei a scăzut la doar 2 GW. Oficialii germani au recunoscut la vremea respectivă că ţara a fost salvată de sectorul energiei solare, care a beneficiat de o perioadă deosebit de însorită.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
europa,
vreme,
iarna,
intuneric
/actualitate/operatorul-retelei-de-energie-din-olanda-avertizeaza-ca-o-iarna-foarte-geroasa-ar-lasa-europa-pe-intuneric-10392330
10392330
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.