ONU: Peste 6,6 milioane de refugiaţi ucraineni în Europa de la începutul invaziei ruseşti

Autor: Cosmin Pirv Postat la 24 august 2022 19 afişări

ONU: Peste 6,6 milioane de refugiaţi ucraineni în Europa de la începutul invaziei ruseşti

Peste 6,6 milioane de ucraineni s-au refugiat în Europa de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, a anunţat ONU, citat de CNN.

Milioane de oameni şi-au părăsit casele din Ucraina şi au nevoie de asistenţă umanitară, în ceea ce a devenit cea mai mare şi mai rapidă criză de acest fel de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, potrivit Comitetului Internaţional de Salvare.

6.657.918 de refugiaţi din Ucraina au fost înregistraţi în întreaga Europă, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

Estimarea ONU privind numărul de refugiaţi din Europa include suma înregistrărilor pentru protecţie temporară sau un sistem naţional de protecţie similar şi numărul de cereri de azil depuse de refugiaţii din Ucraina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
refugiaţi,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.