Oncolab, un centru oncologic din Craiova, şi-a majorat afacerile cu 25% în 2020, până la aproape 15 mil. lei

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 18 aprilie 2021 45 afişări

Oncolab, un centru oncologic înfiinţat în 2007 la Craiova, a ajuns la afaceri de 14,7 mil. lei în 2020, după o creştere de 25% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice de la Ministerul de Finanţe.

Oncolab, un centru oncologic din Craiova, şi-a majorat afacerile cu 25% în 2020, până la aproape 15 mil. lei

♦ Oncolab este deţinut de medicii Cristian şi Livia Lungulescu şi este printre primele centre private pentru pacienţii cu cancer din Craiova, apărut în 2007.

Oncolab, un centru oncologic înfiinţat în 2007 la Craiova, a ajuns la afaceri de 14,7 mil. lei în 2020, după o creştere de 25% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice de la Ministerul de Finanţe.

Compania a înregistrat anul trecut cel mai mare salt al afacerilor, pe fondul pande­miei de COVID-19, care i-a determinat pe pacienţi să meargă în centrele private pentru tratament în lipsa spitalelor transformate în unităţi de suport COVID. De asemenea, şi reticenţa de a merge în spitalele publice în rândul pacienţilor cu posibilitate financiară s-a văzut într-un număr mai mare de oameni în spitalele private. Creşterea de la an la an de două procente s-a reflectat de altfel în rândul mai multor operatori medicali de talie mare sau medie.

„Oncolab se constituie ca primul centru privat de oncologie din Oltenia, care are drept scop principal acordarea de servicii medicale în domeniul oncologiei medicale“, se arată pe site-ul companiei. Operatorul medical are 24 de angajaţi, din informaţiile publice.

Compania este deţinută de către doi medici – Cristian şi Livia Lungulescu, potrivit platformei de analiză financiară confidas.ro.

Oncolab a pornit ca un centru nişat în domeniul oncologiei, un model de business pe care l-au urmat mai mulţi jucători de talie medie şi mică pentru a rezista în piaţa privată a sănătăţii.

Strategia marilor jucători din piaţa medicală privată este de a-şi consolida businessul prin achiziţii în zone cu potenţial dat atât de dezvoltarea economică, cât şi în funcţie de disponibilitatea personalului medical. Astfel, lupta se dă în marile oraşe care au şi universităţi de medicină, cum este cazul Craiovei, acolo unde activează Oncolab, de unde operatorii privaţi de sănătate îşi pot găsi potenţialii angajaţi. Totuşi, criza sanitară a temperat apetitul marilor operatori din piaţă pentru achiziţii.

Piaţa privată de sănătate este estimată la 7 mld. lei, cu o creştere spectaculoasă în ultimii ani. Cei mai mari jucători sunt Regina Maria, MedLife, Medicover şi Sanador. Dincolo de marii operatori, industria privată de sănătate are şi clinici mici, jucători de talie mică şi medie, care deschid drumul serviciilor medicale private.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oncolab,
craiova,
afaceri,
majorare,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.