OMV ar putea vinde activele din mai multe ţări est-europene, dar va rămâne în România

Postat la 03 octombrie 2011 16 afişări

Grupul austriac OMV analizează vânzarea rafinăriilor şi benzinăriilor din mai multe state din Europa de Est, precum Cehia, Ungaria sau Bulgaria, parte a planului de a obţine fonduri de un miliard de euro, însă va rămâne pe piaţa din România, potrivit postului ceh de televiziune CT 24.

OMV va rămâne "în mod cert" în Austria, Germania, România şi Turcia, dar analizează vânzarea activelor din Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Bosnia-Herţegovina şi Italia. Informaţiile au la bază strategia grupului OMV, dar şi declaraţii ale directorului general al OMV, Gerhard Roiss. Fondurile obţinute de OMV ar urma să fie folosite pentru investiţii în domeniul gazelor naturale, considerat mai profitabil decât rafinăriile şi benzinăriile. Valoarea reţelei de benzinării a OMV în Cehia este estimată la 4 miliarde de coroane (160,6 milioane de euro). OMV a prezentat în septembrie elemente din noua strategie a grupului până în 2021. Obiectivele grupului sunt renunţartea la active de un miliard de euro din partea de rafinare şi marketing şi concentrarea pe producţia de hidrocarburi şi energie electrică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
omv,
active,
vanzare,
rafinarii,
benzinarii
/actualitate/omv-ar-putea-vinde-activele-din-mai-multe-tari-est-europene-dar-va-ramane-in-romania-8834649
8834649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.