Omul care i-a împuşcat pe soţii Ceauşescu a dezvăluit ultima lor dorinţă: „M-au rugat”

Postat la 28 decembrie 2021 4601 afişări

Omul care i-a împuşcat pe soţii Ceauşescu a dezvăluit ultima lor dorinţă: „M-au rugat”

Ofiţerul care i-a executat pe soţii Ceauşescu a dezvăluit ceva incredibil despre momentul uciderii celor doi dictatori comunişti.

Paraşutistul Ionel Boeru se oferise voluntar pentru o misiune despre care nu ştia nimic, desfăşurată chiar de Crăciun, scrie Antena3.ro.

El a descoperit că trebuie să execute doi oameni neînarmaţi. Boeru a declarat că „încă mai este nervos”, chiar şi după zeci de ani de zile de la evenimente.

Avea 31 de ani când i-a împuşcat pe Ceauşeşti în 1989, de Crăciun.

„Căpitane, poţi să faci asta?”

„Căpitane, poţi să faci asta?”, l-a întrebat ministrul. „Da”, i-a răspuns Boeru. „Ce puteam să spun?”, a povestit paraşutistul pentru The Guardian.

Boeru ştie că gloanţele lui i-au ucis pe dictatori, pentru că, atunci când a tras, unul dintre cei trei militari din pluton nu s-a putut mişca preţ de câteva secunde, iar al doilea nu şi-a pus arma la foc automat şi a tras doar câteva gloanţe la rând.

„Sunt încă nervos atunci când vorbesc despre asta. Am curmat două vieţi. Este mare lucru. În război este ok, dar când omori oameni neînarmaţi este mai dificil. Nu-i doresc nimănui aşa ceva” – a declarat Ionel Boeru.

Ceauşeştii au cerut să moară împreună, aceasta fiind ultima lor dorinţă. Deşi procedura prevedea ca tiranii să fie executaţi separat, li s-a îndeplinit această ultimă dorinţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvaluiri,
nicolae ceausescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.