Omul care face costume din lana vicuña de 50.000 de euro a venit in Romania

Postat la 29 mai 2011 94 afişări

Fondat in 1968, Sartoria Santandrea s-a pozitionat destul de repede ca fiind o marca high-end de costume barbatesti cu misura. Camasile sacourile, pantalonii, totul se realizeaza manual de catre artizani instruiti. Acestia spun ca "frumusetea unui costum este strans legata de trecerea timpului", timpul de care are nevoie un croitor pentru a crea, taia si coase un costum, timpul de care au nevoie incepatorii pentru a ajunge artizani cu traditie, timpul pe care trebuie sa il astepte proprietarul costumului.

Sunt 165 de artizani care lucreaza sub supravegherea catorva croitori si designeri. Un costum poate fi realizat in minim 25 de ore de lucru. Carlo Tomei, unul dintre designerii Sartoria Santandrea, spune ca un costum trece prin 220 de faze de la prima taietura si pana la expunerea in magazin. "Suntem printre ultimii din lume care fac ceea ce se numeste "guler deschis" - adica nu il atasam, ci il confectionam din materialul lasat in continuarea jachetei astfel incat sa nu se stranga la cusaturi", spune Tomei.\

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
costume,
lana,
bani,
Sartoria Santandrea
/actualitate/omul-care-face-costume-din-lana-vicu-a-de-50-000-de-euro-a-venit-in-romania-8294078
8294078
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.