"Omenirea va supravieţui, coronavirusul încetineşte". Veşti bune din partea unui laureat al premiului Nobel. Pe ce se bazează

Postat la 17 martie 2020 2191 afişări

"Omenirea va supravieţui, coronavirusul încetineşte". Veşti bune din partea unui laureat al premiului Nobel. Pe ce se bazează

Biofizicianul americano-britanic-israelian Michael Levitt, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 2013, spune ca se poate observa deja curba descendentă a coronavirusului.

Levitt a fost cel care a observat primul încetinirea ritmului din China, iar acum spune că acelaşi lucru se întâmplă în Israel, dar şi în restul lumii. Sunt 255 de cazuri confirmate cu Covid-19 în Israel, până luni, 16 martie.

”Virusul este în criză şi contrar previziunilor sumbre, răspândirea acestuia se va opri.”, spune Michael Levitt într-un interviu acordat vineri pentru calcalistech.com.

Fără să fie expert în viroze, Michael Levitt s-a folosit de calcule satistice ca să observe curba decendentă a infecţiilor cu coronavirus în China.

Prognozele lui Levitt au fost corecte: numărul de noi cazuri raportate în fiecare zi a început să scadă începând cu data 7 februarie. O săptămână mai târziu, rata mortalităţii a început să scadă şi ea.

„Rata de infecţie a virusului în provincia Hubei a crescut cu 30% în fiecare zi – aceasta este o statistică înfricoşătoare. Nu sunt un expert în gripă, dar pot analiza numerele şi aceasta este o creştere exponenţială. În acest ritm, întreaga lume ar fi trebuit să fie infectată în 90 de zile. Dar apoi, tendinţa s-a schimbat. O săptămână mai târziu, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu numărul morţilor. Această schimbare dramatică a curbei a marcat punctul median şi a permis predicţia mai bună a momentului în care se va încheia pandemia. Pe baza acestui lucru, am ajuns la concluzia că situaţia din toată China se va îmbunătăţi în două săptămâni. Şi, într-adevăr, acum există foarte puţine cazuri noi de infecţie.” , a spus biofizicianul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incetinire,
laureat,
nobel,
premiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.