Angajaţi ai acestei companii îşi fac bagajele. Şeful companiei a anunţat consecinţele coronavirusului asupra afacerii

Autor: Ioana Matei Postat la 16 martie 2020 105778 afişări

Angajaţi ai acestei companii îşi fac bagajele. Şeful companiei a anunţat consecinţele coronavirusului asupra afacerii

În ultima săptămână, toţi operatorii din aviaţie şi turism au fost nevoiţi să ia măsuri în legătură cu prevenţia răspândirii Covid-19 şi a restricţiilor guvernelor, care au impactat negativ programele operatorilor aerieni, printre care şi ale celor din Ryanair Group.

Potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei, în ultimele şapte zile, Italia, Malta, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Austria, Grecia,  Maroc, Spania, Portugalia, Danemarca, Polonia, Norvegia şi Cipru au impus limite de zbor cu diferite grade de restricţie, de la toate zborurile spre şi dinspre o ţară sau interzicerea zborurilor spre/dinspre ţările cu riscul de infectare cu Covid. Pe parcursul weekendului de exemplu, Polonia şi Norvegia au interzis toate zborurile internaţionale, în timp ce în alte ţări (fără restricţii de călătorie), au fost reduse serviciile pe aeroporturi.

Potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii Ryanair, compania va menţine la sol majoritatea aeronavelor din flota europeană în următoarele 7 până la 10 zile. În acele ţări în care flota nu este menţinută la sol, restricţiile legate de distanţa socială vor face zborul, în orice scop, nepractic sau chiar imposibil.

Pentru aprilie şi mai, Ryanair se aşteaptă să îşi scadă capacitatea locurilor cu până la 80%;  o oprire la sol a tuturor aeronavelor nu poate fi decisă.

În acest context, Ryanair ia acum măsuri să îşi scadă cheltuielile operaţionale şi să îşi crească cash flow-ul. Acest lucru înseamnă păstrarea la sol a aeronavalor suplimentare, amânarea tuturor cheltuielilor de capital şi oferirea de rambursări, cheltuielile discreţionare, implementarea unei serii de concedieri voluntare, suspendarea temporară a contractelor angajaţilor şi reducerea semnificativă a oreler de muncă şi a plăţilor.

Reprezentanţii companiei spun că lucrează împreună cu angajaţii şi sindicatele de peste tot din UE pentru a gestiona acest eveniment fără precedent, cu un impact şi durată care sunt acum imposibil de determinat.

Grupul Ryanair are un nivel solid de lichidităţi, cu cash şi echivalente în cash de peste 4 miliarde de dolari la data de 12 martie, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii companiei. Aceasta se concentrează acum pe completarea programului de zbor pe cât este permis de guvernele naţionale pe parcursul următoarelor şapte zile, astfel încât să îşi repatrieze clienţii, pe cât posibil. Spun că au observat o reducere semnificativă a rezervărilor făcute în ultimele două săptămâni şi se aşteaptă ca aceste scăderi să se adâncească în viitorul previzibil. Ei adaugă că vor continua să monitorizeze cererea, precum şi restricţiile de zbor impuse de autorităţile naţionale şi vor continua să reducă din agenda de zbor dacă este necesar.

„La Ryanair Group Airlines, facem ce putem pentru a gestiona provocările impuse de epidemia Covid-19, care a cauzat în ultima săptămână restricţii de călătorie impuse de guvernele naţionale extraordinare şi fără precedent, în cele mai multe dintre cazuri cu notificări minime sau chiar inexistente. Comunicăm cu toţi pasagerii afectaţi prin e-mail şi SMS şi organizăm zboruri de salvare pentru a-i repatria pe clienţi, chiar şi în acele ţări unde au fost impuse restricţii. Prioritatea noastră rămâne sănătătatea şi binele angajaţilor şi pasagerilor şi facem tot ce putem ca să ne asigurăm că se pot reuni cu prietenii şi familiile lor în aceste vremuri dificile.

Ryanair ia toate măsurile necesare pentru a reduce cheltuielile de zbor şi să îmbunătăţească cash flow-ul fiecărui operator aerian din grup. Ryanair este un grup aviatic rezilient, cu o balanţă de cheltuieli şi pierderi puternică, cu lichidităţi  substanţiale şi putem, cu acţiuni potrivite şi luate la timp, să supravieţuim unei perioade cu zboruri reduse sau chiar cu zboruri zero, astfel încât să ne pregătim adecvat pentru întoarcerea la normalitate, care va veni mai degrabă mai repede decât mai târziu, pe măsură ce guvernele UE iau măsuri fără precedent pentru a restricţiona răspândirea Covid-19”, spune Michael O'Leary, CEO-ului grupului Ryanair.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masuri,
operator,
pasageri,
cost,
criza,
restrictii,
zboruri,
guvern
Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie ANUNŢ fulger de la cea mai nouă multinaţională intrată pe piaţa din România, în plină pandemie
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de mult, dar acum este o adevărată mină de aur
Mediafax
SADS-CoV: Un nou coronavirus, transmis de la porc la om SADS-CoV: Un nou coronavirus, transmis de la porc la om
DNA: Traficant de influenţă în ”Afacerea Pandemia - Unifarm”, consilier al unui lider PNL
MonitorulApararii
Raportul anual UE pentru extindere – oglinda procesului de  integrare al Balcanilor de Vest Raportul anual UE pentru extindere – oglinda procesului de integrare al Balcanilor de Vest
De ce nu are România corvete. Un procuror militar scoate în evidenţă bâlbâielile din procesul de achiziţie
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc COMENTARIU Valeriu Şuhan Hai, noroc
Caz îngrijorător Teste Covid furate, făcute acasă şi falsificate de o infirmieră şi partenerul ei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.