Omenirea este în mare pericol. Cel mai important război din istoria acestei planete este aproape pierdut, iar rezultatul va fi catastrofal

Postat la 07 septembrie 2023 2480 afişări

Omenirea este în mare pericol. Cel mai important război din istoria acestei planete este aproape pierdut, iar rezultatul va fi catastrofal

Lumea pierde cursa pentru îndeplinirea obiectivelor climatice, susţine Sultan Al Jaber, preşedintele COP28, potrivit Reuters.

Lumea pierde cursa pentru îndeplinirea obiectivelor sale în materie de schimbări climatice, a declarat, marţi, preşedintele viitorului summit COP28, în timp ce liderii africani au cerut schimbări la ceea ce ei spun că este un sistem internaţional incorect de finanţare a climei.

Evaluarea sumbră a lui Sultan Al Jaber, care va prezida summitul din Emiratele Arabe Unite (EAU) de la sfârşitul lunii noiembrie, a fost făcută cu trei zile înainte ca ONU să publice primul său „bilanţ global", o evaluare a modului în care naţiunile se descurcă în eforturile lor de a aborda schimbările climatice.

„Nu obţinem rezultatele de care avem nevoie în timpul în care avem nevoie de ele", a declarat Jaber, în faţa delegaţilor prezenţi la Summitul inaugural al Africii privind clima din capitala Kenyei, Nairobi.

Summitul, care s-a deschis luni, se concentrează pe mobilizarea finanţării din Africa pentru contracararea schimbărilor climatice.

În timp ce Africa suferă de unele dintre cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice, continentul primeşte doar aproximativ 12% din finanţarea de care are nevoie pentru a face faţă, anunţă cercetătorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
climă,
schimbări,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.