Om de afaceri rus, suspectat de spionaj, arestat în Polonia

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 aprilie 2022 23 afişări

Un om de afaceri rus, suspectat de spionaj, a fost arestat în Polonia, anunţă BBC.

Om de afaceri rus, suspectat de spionaj, arestat în Polonia

Autorităţile din Polonia au arestat un cetăţean rus suspectat de spionaj, potrivit serviciilor speciale poloneze.

Bărbatul, care este rezident pe termen lung în Polonia, a fost arestat săptămâna trecută şi a fost plasat în arest preventiv.

Omul de afaceri ar fi colectat informaţii despre pregătirea militară atât a trupelor poloneze, cât şi a celor din NATO staţionate în ţară.

Luna trecută, Polonia a expulzat 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi că lucrează pentru serviciile de informaţii ruseşti, ceea ce a dus la expulzarea de către Rusia a aceluiaşi număr de angajaţi ai ambasadei poloneze de la Moscova.

Într-un caz separat, doi cetăţeni din Belarus, suspectaţi de spionaj pentru ţara lor, au fost arestaţi în Polonia săptămâna trecută. Aceştia ar fi încercat să identifice instalaţiile strategice de apărare din ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spion,
arest,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.