OLX România: Luna iunie a fost cea mai bună pentru recrutare din prima jumătate de an. Peste 1,3 mil. români au aplicat pentru un loc de muncă pe OLX

Autor: Ioana Matei Postat la 13 august 2019 132 afişări

OLX România: Luna iunie a fost cea mai bună pentru recrutare din prima jumătate de an. Peste 1,3 mil. români au aplicat pentru un loc de muncă pe OLX

În primele 6 luni ale lui 2019 s-au publicat peste 250.000 de locuri de muncă pe platforma OLX, iar în medie, oferta companiilor a cuprins aproape 42.000 de anunţuri noi în fiecare lună din acest semestru, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii platformei OLX.

Luna iunie a adus cel mai mare număr de anunţuri de angajare pe platforma OLX în ultimele şase luni, aproape 47.500 de locuri vacante, care au reprezentat o creştere cu aproape 50% faţă de începutul anului.

Peste 1,3 milioane de români au aplicat pentru un loc de muncă vacant disponibil în secţiunea OLX Locuri de muncă în perioada ianuarie-iunie 2019, o creştere de  aproximativ  50% prin  comparaţie  cu  perioada similară  din  2018.

Aproximativ  200.000  de  candidaţi,  adică 15%  din totalul celor peste 1,3 milioane de utilizatori care au aplicat  pentru  un  loc  de  muncă  pe  OLX  în intervalul de timp menţionat sunt din regiunea Bucureşti – Ilfov.

În topul judeţelor cu peste 10.000 de anunţuri noi de angajare publicate în primul semestru al anului 2019 se mai află Cluj (cu aproape 18.000 de anunţuri noi), Constanţa (peste 17.000), Iaşi şi Braşov (cu peste 15.000 fiecare).  Judeţele cu mai puţin de 2.000 de anunţuri de angajare publicate în prima jumătate a acestui an au fost Harghita, Covasna, Teleorman, Mehedinţi sau Vaslui.

Rezultatele au fost comunicate de OLX în cea  de-a treia ediţie a studiului „Indexul locurilor de muncă”, unde se regăsesc principalele date centralizate din secţiunea „Locuri de muncă”, cu peste 500.000 de anunţuri de joburi vacante pe an.

OLX - Indexul locurilor de muncă este o analiză semestrială, ce a fost lansată în vara anului 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicare,
munca,
romani,
recrutare,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.