OLTCHIM - Cine este investitorul din spatele lui Dan Diaconescu

Postat la 24 septembrie 2012 49 afişări

Prima ipoteză referitoare la un investitor din umbră aflat în spatele lui Dan Diaconescu, lansată chiar de preşedintele PP-DD, sugerează că în spatele câştigătorului licitaţiei este cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume, scrie gandul.info.

În spatele lui Dan Diaconescu ar fi ruşii - ipoteza I

În declaraţiile sale, Dan Diaconescu a dat de înţeles că grupul rus Gazprom ar fi gigantul misterios care "vrea să investească în România", refuzând totuşi să nominalizeze, din cauza unei aparente clauze de confidenţialitate. Prima ipoteză referitoare la un investitor din umbră, lansată chiar de preşedintele PP-DD, sugerează că în spatele câştigătorului licitaţiei este cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume. În declaraţiile sale, Dan Diaconescu a dat de înţeles că grupul rus Gazprom ar fi gigantul misterios care "vrea să investească în România", refuzând totuşi să nominalizeze, din cauza unei aparente clauze de confidenţialitate.

"Investitorul este un gigant, cel mai mare de pe glob în petrochimie. Dacă domnul Ponta a zis că între mine şi Gazprom ar alege Gazprom, am scos peştişorul de aur şi m-am gândit să-i aduc acel investitor pe care şi l-a dorit. Doar că investitorul nu vrea să mai lucreze cu statul, ci cu PP-DD. Am putea vorbi despre un asemenea caz, însă am semnat un acord cu nişte clauze de confidenţialitate", a specificat Diaconescu, înaintea licitaţiei.Această ipoteză ar fi paluzibilă, în condiţiile în care câteva companii care reprezentau Gazpromul au fost interesate de achiziţionarea Oltchimului, amânând licitaţia cu trei zile. Mai mult, Gazprom este şi unul dintre acţionarii companiei ruseşti TISE, care s-a declarat interesată de preluarea Oltchimului. Cu toate acestea, premierul Victor Ponta a refuzat să comenteze informaţia potrivit căreia compania Gazprom este adevăratul cumpărător al Oltchimului. "Hai, domnule, ce naiba, nu pot să comentez aşa ceva!", a reacţionat Ponta.

În spatele lui Dan Diaconescu ar fi Adrian Porumboiu - ipoteza II

Cea de-a doua variantă, de data aceasta speculată de presă, îl pune în prim-plan pe finanţatorul echipei de fotbal FC Vaslui, Adrian Porumboiu. Cu toate acestea, omul de afaceri a negat varianta în care el ar fi "omul din spatele" lui Dan Diaconescu.

În spatele lui Dan Diaconescu ar fi Victor Adam sau PDL- ipoteza III

Ultimul personaj bănuit că ar fi în spatele lui Dan Diaconescu este omul de afaceri american Victor Adam. Potrivit unei declaraţii făcute duminică de Gigi Becali, finanţatorul Stelei, Victor Adam este cel care îl va ajuta pe patronul OTV să cumpere Oltchimul. "Asta care este în spatele lui Dan Diaconescu am auzit că-l cheamă Victor Adam", a spus Becali. Victor Adam este preşedintele TransGas Develpment Systems, o companie siderurgică. Absolvent al Universităţii Cornell, cu o diplomă în inginerie, Adam a fondat Gas Alternative Systems, care activează în New York.

Mai multe pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dan diaconescu,
oltchim,
investitor,
spate
/actualitate/oltchim-cine-este-investitorul-din-spatele-lui-dan-diaconescu-10114465
10114465
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.