Olandezul Jeroen Dijsselbloem, necunoscutul care va conduce Eurogroup

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 22 ianuarie 2013 11 afişări

Dacă în urmă cu doar trei luni era un necu­nos­cut, chiar şi la el în ţară, olandezul Jeroen Dijsselbloem a devenit una dintre cele mai im­portante personaje pentru zona euro.

Dacă în urmă cu doar trei luni era un necu­nos­cut, chiar şi la el în ţară, olandezul Jeroen Dijsselbloem a devenit una dintre cele mai im­portante personaje pentru zona euro. Singurul candidat pentru preşedinţia Euro­group, el îi va urma luxemburghezului Jean Claude Juncker, care ieri a prezidat pentru prima dată reu­niu­nea miniştrilor de finanţe din zona euro. "Calm, raţional, agreabil, flexibil", sunt doar câteva din calităţile lui Jeroen Dijssel­bloem - noul ministru de finanţe al Olandei, scrie Le Monde. El a primit această funcţie în urmă cu doar trei luni, iar acum, în calitate de preşedinte al Eurogroup, ministrul trebuie să fa­că o schimbare de imagine chiar ţării sale, care înclină de un deceniu spre tabăra euroscepticilor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Jeroen Dijsselbloem,
Eurogroup,
conducere
/actualitate/olandezul-jeroen-dijsselbloem-necunoscutul-care-va-conduce-eurogroup-10515496
10515496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.