Oficial Ministerul Economiei: Companiile să nu se aştepte să găsim peştera lui Ali Baba şi să plătim imediat arieratele

Postat la 06 septembrie 2012 44 afişări

Companiile nu trebuie să se aştepte ca statul să găsească peştera lui Ali Baba, de unde să ia bani pentru plata arieratelor, a declarat Nicolae Rotileanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, răspunzând investitorilor străini, care consideră că această problemă afectează imaginea României.

"Vrem să eliminăm arieratele, dar sper că nu vă aşteptaţi să găsim peştera lui Ali Baba şi de acolo să luăm şi să plătim totul. În timp vom ajunge la o situaţie de normalitate. Statul trebuie să-şi respecte termenii contractuali", a spus Rotileanu, la o conferinţă pe teme firmelor mici şi mijlocii, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi Ambasada Germaniei la Bucureşti. Rotileanu a răspuns astfel directorului general adjunct al Asociaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie, Volker Treier, care declarase că arieratele statului către firmele germane reprezintă un factor negativ asupra imaginii României. Pe de altă parte, oficialul Ministerului Economiei a afirmat că la nivel politic au fost luate până acum măsuri care "au distrus" mediul de afaceri, printre iniţiativele indicate în acest sens fiind impozitul forfetar şi creşterea TVA.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
companii,
ali baba,
arierate
/actualitate/oficial-ministerul-economiei-companiile-sa-nu-se-astepte-sa-gasim-pestera-lui-ali-baba-si-sa-platim-imediat-arieratele-10029091
10029091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.