Ofertă surpriză: Compania care deţine bursa din New York vrea să cumpere eBay pentru 30 miliarde dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 februarie 2020 105 afişări

Ofertă surpriză: Compania care deţine bursa din New York vrea să cumpere eBay pentru 30 miliarde dolari

International Exchange, compania-mamă a New York Stock Exchange, s-a lansat într-o etapă preliminară de negocieri pentru a prelua gigantul eBay, într-o mutare prin care vrea să îşi extindă portofoliul, potrivit unor surse FT.

Al doilea cel mai mare operator bursier din lume a mai încercat să iniţieze această tranzacţie, dar nu a lansat niciodată o ofertă oficială pentru a cumpăra compania. La acest moment nu ştie dacă tranzacţia va fi semnată, dar aceasta s-ar ridica la cel puţin 30 miliarde dolari – actuala valoare bursieră a eBay.

Gigantul eBay şi-a evaluat opţiunile strategice în ultimele luni pentru a identifica punctele forte pe care poate miza în cursa cu liderul pieţei de ecommerce, Amazon, şi cu cel mai mare lanţ american de retail, Walmart.

La finalul anului trecut eBay a încheiat o tranzacţie de 4 miliarde dolari prin care a vândut platforma StubHub, o subsidiară care are ca obiect de activitate vânzarea de bilete online pentru diferite evenimente. StubHub a fost cumpărată de reseller-ul Viagogo.

eBay a închis şedinţa de tranzacţionare de marţi cu o creştere de 8,8% pe Nasdaq, în contextul în care investitorii au reacţionat la prima relatare a potenţialei tranzacţii, realizată de Wall Street Journal înainte de închiderea bursei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ebay,
companie,
cumparare,
miliarde,
new york,
bursa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.