Epopeea s-a încheiat: Magnatul Media Rupert Murdoch va vinde gigantul Fox către Disney, pentru 71,3 mld. dolari

Postat la 30 iulie 2018 95 afişări

Compania 21st Century Fox, deţinută de magnatul media Rupert Murdoch, va fi cumpărată de Disney, pentru 71,3 miliarde de dolari, decizia fiind aprobată de acţionarii celor două grupuri, potrivit Reuters.

Epopeea s-a încheiat: Magnatul Media Rupert Murdoch va vinde gigantul Fox către Disney, pentru 71,3 mld. dolari

Acţionarii Walt Disney şi 21st Century Fox au votat, pe 27 iulie, în favoarea ofertei de 71,3 miliarde de dolari, după ce compania americană Comcast a anunţat că se retrage din cursă.

În cadrul tranzacţiei vor fi preluate, printre altele, studiourile de film şi televiziune Twentieth Century Fox, cele 30% din acţiuni la serviciul de streaming Hulu (deţinut parţial de Comcast şi Time Warner) - obţinând astfel controlul majoritar al unui competitor al platformei Netflix -, Star India, reţelele TV FX şi National Geographic, dar şi 39% din acţiunile furnizorului de televiziune cu plată (pay-TV) British Sky Broadcasting Group - BSkyB din Marea Britanie.

De asemenea, tranzacţia oferă control asupra unui catalog uriaş de producţii de succes, precum "Star Wars", "Avatar", "Deadpool" şi "The Simpsons".

Separat, Comcast şi 21st Century Fox îşi dispută compania pay-TV britanică Sky Plc. Astfel, în urmă cu două săptămâni, Comcast a crescut oferta pentru achiziţia Sky Plc la 34 de miliarde de dolari, după ce, anterior, 21st Century Fox Inc. oferise 32,5 miliarde de dolari.

Iniţial, Disney a oferit pentru Fox 52,4 miliarde de dolari, dar Comcast a crescut oferta la 65 de miliarde de dolari, ajungându-se în cele din urmă la suma de 71,3 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.