Odesa a fost atacată cu drone de fabricaţie iraniană

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 septembrie 2022 31 afişări

Odesa a fost atacată cu drone de fabricaţie iraniană

Forţele ucrainene susţin că oraşul portuar Odesa, situat în sudul ţării, a fost atacat în cursul nopţii de drone de fabricaţie iraniană, relatează AFP.

Acest lucru intervine după ce Ucraina a redus relaţiile diplomatice cu Iranul şi i-a retras acreditarea ambasadorului său din cauza deciziei Teheranului de a furniza arme forţelor ruse.

"Odesa a fost atacată din nou de drone kamikaze inamice", a declarat Comandamentul Operaţional Sud al armatei ucrainene.

"Inamicul a lovit de trei ori clădirea administrativă din centrul oraşului", a precizat instituţia într-un mesaj pe Facebook.

"O dronă a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană ucrainene. Nu au fost înregistrate victime".

"Acestea erau drone iraniene", a declarat ulterior pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Comandamentului ucrainean Sud, Natalya Gumenyuk.

Aceste lovituri au loc la două zile după ce doi civili au fost ucişi la Odesa într-un atac rusesc cu o dronă de fabricaţie iraniană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
odesa,
atac,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.