Obama le-a cerut scuze americanilor care îşi pierd asigurările din cauza reformei sănătăţii

Postat la 08 noiembrie 2013 43 afişări

Preşedintele american Barack Obama le-a cerut scuze joi, într-un interviu televizat, americanilor care îşi pierd asigurarea pe caz de boală din cauza reformei sale a sănătăţii, în pofida asigurărilor repetate pe care le-a oferit.

Obama le-a cerut scuze americanilor care îşi pierd asigurările din cauza reformei sănătăţii

 "Îmi pare rău că se află în această situaţie din cauza promisiunilor pe care le-am făcut", a declarat Obama pentru NBC, promiţând că administraţia va face "tot ceea ce poate" pentru a ajuta persoanele vizate.

Ca efect secundar al reformei promulgate în 2010 de către preşedinte, după intrarea în vigoare a părţii centrale a măsurilor la începutul lui octombrie, firme de asigurări, care domină piaţa sănătăţii, au reziliat în mod unilateral pachete devenite ilegale, obligându-i pe unii americani să îşi schimbe asigurările, implicând în unele cazuri creşteri ale primelor.

Acest fenomen a contrazis o promisiune repetată de preşedinte în anii în care şi-a apărat reforma. "Dacă vă place asigurarea actuală, o puteţi păstra", a promis el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/obama-le-a-cerut-scuze-americanilor-care-isi-pierd-asigurarile-din-cauza-reformei-sanatatii-11645006
11645006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.