Obama decretează stare de CATASTROFĂ MAJORĂ în New York

Postat la 30 octombrie 2012 25 afişări

Preşedintele american Barack Obama a decretat marţi dimineaţa stare de "catastrofă majoră" în statul New York, după trecerea uraganului Sandy, care a făcut ravagii pe coasta de est a Statelor Unite, inundând o mare parte din Manhattan.

Această decizie "permite accesul la fondurile federale al persoanelor afectate în comitatele Bronx, Kings, Nassau, New York, Richmond, Suffolk şi Queens", precizează Casa Albă într-un comunicat. Stare de castastrofă majoră a fost decretată şi pentru New Jersey. Acest statut se poate traduce în special prin ajutoare pentru locuinţe temporare şi reparaţii, precizează textul. În statul New York, aproximativ 1,5 milioane de persoane nu aveau curent electric şi cel puţin cinci persoane au fost ucise de ciclon, între care care un bărbat în vârstă de 30 de ani, în urma căderii unui copac în Queens.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sandy,
uragan,
vreme,
sua,
catastrofa
/actualitate/obama-decreteaza-stare-de-catastrofa-majora-in-new-york-10265598
10265598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.