Obama a transmis Congresului un proiect de buget electoral pentru anul fiscal 2013

Postat la 14 februarie 2012 54 afişări

Preşedintele SUA, Barack Obama, a cerut, luni în proiectul de buget transmis în Congres, cheltuieli agresive pentru a stimula creşterea economică şi taxe mai ridicate pentru americanii bogaţi, propunerea fiind criticată puternic de rivalii din Partidul Republican.

Anul fiscal 2013 începe în octombrie, în timp ce în noiembrie sunt programate alegeri prezidenţiale în SUA. Deficitul bugetar ar urma să coboare de la 1.330 miliarde de dolari, sau 8,5% din PIB, proiectat pentru acest an fiscal la 901 miliarde de dolari, sau 5,5% din PIB. Bugetul SUA a crescut de peste două ori în ultimul deceniu şi a împins deficitul anual la peste 1.000 de miliarde de dolari, iar datoria publică la 15.200 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Pe ansamblu, bugetul Casei Albe pentru anul fiscal 2013 va depăşi probabil 3.500 de miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
obama,
congres,
buget electoral
/actualitate/obama-a-transmis-congresului-un-proiect-de-buget-electoral-pentru-anul-fiscal-2013-9232692
9232692
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.