Oare de ce? Premierul Borisov: în Bulgaria, un kilometru de autostradă costă de câteva ori mai puţin decât în România

Postat la 23 ianuarie 2017 222 afişări

Oare de ce? Premierul Borisov: în Bulgaria, un kilometru de autostradă costă de câteva ori mai puţin decât în România

Fostul premier al Bulgariei, Boiko Borisov a declarat într-o conferinţă de presă că un kilometru de autostradă în ţara vecină este de câteva ori mai mic decât în România, în condiţii de lucru similare. Acesta a mai spus că acelaşi lucru se aplică şi în cazul metroului din Sofia faţă de cel din Bucureşti.

Borisov a făcut această apreciere într-o declaraţie dată presei, în care mai intâi a reacţionat la o recentă declaraţie a preşedintei Partidului Socialist bulgar, Kornelia Ninova. Aceasta din urmă a spus că „reabilitarea termică a clădirilor rezidenţiale va continua şi nu se va mai fura în lucrările de construcţii în Bulgaria”.

În replică, premierul conservator Boiko Borisov a spus că la primăvară, când va avea mai mult timp liber, o va chema pe Kornelia Ninova să-i renoveze casa, scrie digi24.ro

Premierul bulgar a cerut apoi presei să verifice care este costul unui kilometru de autostradă în Bulgaria şi România.

„Eu cred că în Bulgaria costul este de câteva ori mai mic, celelalte condiţii — solul şi materialele — fiind similare”, a afirmat Borisov, citat de agenţia BTA, care menţionează de asemenea că premierul bulgar a spus că acelaşi lucru este valabil şi în cazul lucrărilor de construcţie la metroul din Sofia faţă de cel din Bucureşti.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.