Oamenii de ştiinţă au descoperit câtă cafea poţi consuma pentru a trăi mai mult şi a fi ferit de bolile de inimă

Postat la 26 mai 2021 664 afişări

Oamenii de ştiinţă au descoperit câtă cafea poţi consuma pentru a trăi mai mult şi a fi ferit de bolile de inimă

Cercetătorii coreeni au studiat efectele consumului de cafea. Cafeaua te ajută să trăieşti mai mult, spun oamenii de ştiinţă

Cafeaua de dimineaţă îţi va plăcea şi mai mult odată ce afli ce au descoperit cercetătorii coreeni.

Cine bea cafea zilnic are şanse să trăiască mai mult şi e mai ferit de bolile de inimă. Atenţie însă la cantitate – opriţi-vă la trei ceşti pe zi (n.r. 1 ceaşcă – 150 ml).

Oamenii de ştiinţă au avut în analiză aproape 111.000 de persoane, cu vârsta de peste 40 de ani, timp de nouă ani. Rezultatele – un consum de trei, până la cel mult cinci ceşti de cafea pe zi, scade riscul de mortalitate prematură, cu până la 15% comparativ cu cei care nu beau cafea.

„Într-adevăr, lungeşte perioada de viaţă, dar perioada mea de viaţă din timpul unei zile, pentru că altfel nu ştiu cum aş rezista dacă nu aş bea cel puţin o cafea de dimineaţă. Uneori, beau şi după ce ies de la muncă”, povesteşte Daniel, un consumator de cafea.

„Ca regulă generală, dimineaţa (n.r. beau cafea), dar nu exclud şi seara. Sunt printre cei care pot să doarmă liniştiţi după ce beau cafea”, explică Sânziana.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
oameni,
stiinta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.