O svastică pe frunte sau o mână tăiată? Cât de DEPARTE merg oamenii pentru a-şi proteja onoarea

Postat la 05 august 2017 147 afişări

Cercetătorii au descoperit că oamenii recurg la măsuri extreme pentru a-şi proteja onoarea. O echipa de cercetatori a efectuat patru studii în ceea ce ţine de mândrie şi onoare şi au descoperit că oamenii ţin foarte mult la mândria, onoarea sau reputaţia lor, arată Daily Mail.

O svastică pe frunte sau o mână tăiată? Cât de DEPARTE merg oamenii pentru a-şi proteja onoarea

De exemplu, când participanţii au fost întrebaţi ce ar alege între a le fi tatuată o svastica pe frunte sau a le fi tăiată mâna de un doctor, 70% au ales svastica, iar restul mâna tăiată.

Cercetatorii de la Universitatea din Florida, Universitatea din Carolina de Nord si Universitatea din Queensland, şi-au publicat descoperirea în revista Social Psychological and Personality Science. Conform acestora, istoria este plină de exemple de oameni care şi-au apărat onoarea până la moarte.

În primul studiu, cercetatorii au colectat şi combinat date din studiile anterioare pentru a afla mai multe despre cum oamenii îşi riscă viaţa pentru reputaţie. Datele au fost compilate din 100 de ţări, cu ajutorul World Value Survey, un studiu pe care investighează credinţe umane, valorile şi motivaţii.

De exemplu, atunci când intervievaţilor li s-a prezentat alegerea de a trăi o viaţă lungă fiind cunoscut de societate ca un pedofil sau de a muri imediat, mulţi au prefereat moartea. Apoi, al doilea studiu a testat ce sacrificii ar face oamenii pentru a-şi proteja reputaţia. Participanţii au ales între închisoare şi o reputaţie extrem de proastră şi mulţi au ales prima variantă. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.