O şosea de 200 km, aşteptată de 25 de ani: autostrada Soarelui este în sfârşit gata

Postat la 29 noiembrie 2012 19 afişări

Autostrada Soarelui, o şosea puţin mai lungă de 200 de kilometri, a cărei construcţie a început încă de dinainte de Revoluţie, a fost finalizată integral după mai bine de 25 de ani de la demararea primelor lucrări. Astăzi urmează să aibă loc recepţia oficială a tronsoanelor Cernavodă-Medgidia (20,5 kilometri) şi Medgidia-Constanţa (30,8 kilometri), ultimele secţiuni care nu erau finalizate integral, la eveniment urmând să participe şi premierul Victor Ponta, alături de alţi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi ai companiei de drumuri.

În vară, traficul a fost deschis pe Cernavodă-Medgidia, însă doar la o bandă pe fiecare sens, în timp ce pe Medgidia-Constanţa se circulă deja la două benzi pe fiecare sens de mers. Construcţia autostrăzii Bucureşti-Constanţa, cu o lungime de 203 kilometri, a costat circa 600-700 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF care iau în calcul informaţiile de pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Instituţia a plătit pentru construcţia ultimelor două tronsoane, Cernavodă-Medgidia-Constanţa, aproape 1,5 miliarde de lei (circa 350 de milioane de euro la un curs de 4,3 lei/euro), iar firmele care au lucrat pe cele două tronsoane sunt Astaldi din Italia şi Max Boegl din Germania.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-sosea-de-200-km-asteptata-de-25-de-ani-autostrada-soarelui-este-in-sfarsit-gata-10357174
10357174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.