O „secetă fără precedent" afectează circulaţia prin Canalul Panama. Situaţia s-ar putea agrava

Autor: Petru Mazilu Postat la 14 iunie 2023 32 afişări

O „secetă fără precedent" afectează aprovizionarea cu apă a Canalului Panama şi determină autorităţile să crească taxele şi limitele de greutate pentru navele care traversează această rută comercială globală, anunţă Autoritatea Canalului Panama, potrivit CNN.

O „secetă fără precedent" afectează circulaţia prin Canalul Panama. Situaţia s-ar putea agrava

Navele se deplasează prin Canalul Panama printr-un sistem de ecluze care se alimentează din mai multe rezervoare de apă dulce. Din cauza secetei, nivelul apei din Lacul Gatun, unul dintre aceste rezervoare, este în scădere.

Se preconizează că nivelul lacului va atinge minime istorice în luna iulie, ceea ce a determinat autorităţile să pună în aplicare măsuri de economisire a apei. Apa lacului alimentează şi regiunea din apropiere, inclusiv Panama City, ceea ce agravează situaţia.

O mare parte din America Centrală, inclusiv Panama, a fost afectată de secetă în ultimele luni. Fenomenul El Niño „ar putea înrăutăţi" condiţiile, a avertizat autoritatea Canalului Panama.

El Niño, un fenomen natural în Oceanul Pacific, aduce temperaturi mai ridicate decât media. În acest an, se aşteaptă ca El Niño să crească temperaturile globale şi ar putea face ca 2023 să fie cel mai cald an înregistrat vreodată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
secetă,
trafic,
panama

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.